VODITELJ

Ervin Mozetič, vikar za pastoralo
Trg Brolo 11, 6000 Koper

Telefon: 041/724 884
Elektronski naslov: kps.kp@rkc.si

URADNE URE: od ponedeljka do petka po telefonu ali po e-pošti.

Ervin Mozetič, vikar za pastoralo (vir: Družina)
Ervin Mozetič, vikar za pastoralo (vir: Družina)

Študijsko leto 2023/2024

Vpis in predavanja

V študijskem letu 2023/2024 bomo v Škofiji Koper izvajali I. stopnjo. Če bo dovolj prijav (vsaj 20), se bodo predavanja začela v začetku oktobra 2023.  

Vpis na I. stopnjo je možen na informativnem dnevu ali po pošti do 30. septembra2023. Prijavnico (glej povezavo) in dokumente pošljete po pošti na naslov KPŠ, Ervin Mozetič, Trg Brolo 11, 6000 Koper.

Informativni dan bo

  • v četrtek, 14. septembra 2023, ob 17.00, v župnišču Koper sveti Marko, Kvedrova 17, Koper.

Šolnina

Znesek šolnine za leto 2023/24 bo sporočen naknadno. Prijavljeni jo poravnate v enem ali dveh obrokih. Za plačilo prejmete položnico. Prvi ali glavni obrok poravnate pred začetkom predavanj.


Slušatelji pravijo …

Saša ŽgavecTem otrokom želim biti zgled!

Saša Žgavec

Prihajam iz Godoviča, imam 22 let in v Ljubljani zaključujem s študijem Praktične matematike.

Z začetkom šolskega leta se je v župniji pojavila potreba po novih katehistih. Sprejela sem poučevanje četrtega razreda in kmalu začutila, da sem s tem dobila novo odgovornost. Pa ne samo to, da sem vsak teden točno ob uri v veroučni učilnici, ampak odgovornost, da res še poglobim svoje krščansko življenje. Tem otrokom želim biti zgled. Zavedela sem se, da znanje, ki ga imam pri svoji starosti ni dovolj obsežno, da bi znala odgovoriti na vsa vprašanja. Začutila sem odgovornost, da se vpišem na Katehetsko-pastoralno šolo (KPŠ) in ga s tem nadgradim. K moji odločitvi pa je zelo pripomoglo dejstvo, da sva se za ta podvig odločili skupaj s prijateljico in se zdaj skupaj voziva v 35 km oddaljeno Vipavo.

Za seboj imam že dva izpita in ni mi žal. Ko v soboto končam s predavanji se čutim notranje duhovno bogatejšo. Ko primerjam to, kar novega spoznam, s svojim odnosom do Cerkve in vere, me to napolnjuje in gradi mojo osebnost. Zdi se mi, da mi je vsak od predavateljev ogromno dal že s tem, ko je sem in tja povedal kakšno svoje osebno razmišljanje, omenil kakšno svojo izkušnjo…

Zanimivo se mi zdi, kako Bog deluje v mojem življenju. Kako vse obrača na dobro in kakšne, včasih trnove poti ubira, da nadomesti dobro s še boljšim in koristnejšim. Potrebno je bilo iti skozi jok in bolečino, da je kasneje povsem svobodno prišlo do odločitve za boljše in za koristnejše – za Katehetsko-pastoralno šolo.


Žarko Anton MlekužIz te skrinje jemljem, da obdarujem druge

Žarko Anton Mlekuž

Zakaj se upokojenec odloči, da bo obiskoval Katehetsko pastoralno šolo? Zakaj ne bi namesto predavanj raje odšel na izlet? Zakaj bi namesto študiranja gradiva raje gledal televizijo? Želim »odriniti bolj na globoko«, biti bližje Tebi, moj Gospod. Že tretji semester se končuje in v moji skrinji znanja je vedno več dragocenosti, za katere sem hvaležen in se zahvaljujem našim predavateljem, organizatorjem, sošolkam in sošolcem. Iz te skrinje jemljem, da obdarujem moje najbližje, prijatelje, moje skavtske brate in sestre, člane biblične skupine, romarje, vse, ki jih srečujem … Bogu hvala za vse te darove.


Urška ČukŽelim si znati odgovarjati

Urška Čuk

V mojem življenju se porajajo najrazličnejša vprašanja, ki se tičejo prav Boga in vere in si večkrat rečem: »Vidiš, če bi imela kaj teološkega znanja, bi morda poznala tudi odgovore.« Prav tako si želim znati odgovarjati tudi vsem, ki me o Bogu kdaj vprašajo. Želim torej poglobiti svoje znanje o Bogu, pobliže spoznati svoje mesto v Njegovem odrešenjskem načrtu in morda razumeti kakšen odstotek več, od vsega, kar mi je nerazumljivo.


Blaž RotOdločitev za vpis je bila samoumevna

Blaž Rot

Na odločitev o vpisu na katehetsko pastoralno šolo je zagotovo vplivalo dejstvo, da le-ta poteka v moji neposredni bližini, v Tolminu. Zasluge za to pa ima nedvomno tudi domači župnik, g. Damijan Bajec, ki mi je to misel položil na srce ter poskrbel, da je padla na plodna tla. To izobraževanje se mi je zdelo tudi lepo nadaljevanje poti začete v mladinski ter študentski skupini. Začetek šole se je nato še poklopil z zaključkom mojega študija, tako da je bila odločitev za vpis pravzaprav zelo enostavna, tako rekoč samoumevna.


Danijela ČibejRastem predvsem kot človek

Danijela Čibej

KPŠ je bila zame ena tistih odločitev, ki je počasi in tiho rastla in nato le ugledala luč. Danes sem resnično hvaležna za ta korak, ki mi je dal in mi daje ogromno. Prejela sem veliko znanja, uporabnih nasvetov, marsikaj sem osvežila, ker je bilo že pozabljeno iz osnovnošolskih klopi verouka. Najdragocenejše pa mi je to, da se mi vedno znova zastavljajo nova vprašanja, ob katerih rastem predvsem kot človek; človek, ki včasih tudi obnemi ob začudenju nad lepoto, ki jo daje Bog.