VODITELJICA

s. Tatjana Car OSU, univ. dipl. teol.

Telefon: 031/679 764
Elektronski naslov: tatjana.car@rkc.si

URADNE URE

Pisarna na Poljanski c. 4 v Ljubljani: po dogovoru ob petkih od 16.00 do 16.45.

2016-tatjana-carO voditeljici

Sem s. Tatjana Car, uršulinka. Prav zato, ker sem uršulinka, sem tudi povezana s Katehetsko pastoralno šolo. 11 let sem bila voditeljica KPŠ v škofiji Koper, od leta 2015 pa sem v Ljubljani. Preko KPŠ sem spoznala veliko krajev in ljudi, predvsem globoko vernih laikov, ki s predanostjo dajejo na razpolago svoje darove in v domači župniji na različne načine pomagajo kot katehistinje, katehisti ali kot duhovnikova desna roka. Vesela sem, ko vidim zadovoljne obraze diplomantov, ki govorijo: »Splačalo se je! Na KPŠ so se mi odprla vrata v svet, ki mi je bil prej bolj malo poznan, zdaj pa lahko pogumno povem in pričujem za razlog upanja, ki je v meni.«

Študijsko leto 2023/2024

Informativni dan:

  • četrtek, 21. septembra 2023, ob 17.00, v predavalnici 2, na Teološki fakulteti, Poljanska cesta 4.

Vpis:

  • 22. in 29. septembra 2023, od 16. do 17. ure, v pisarni v 1. nadstropju (stari del) na Teološki fakulteti.

Začetek predavanj:

  • petek, 6. oktobra 2023, od 16.45 do 20.00, na Poljanski cesti 4.

Slušatelji pravijo …

PolonaSpoznala sem zelo dobre in iskrene prijatelje

Polona

Odločitev za vpis v katehetsko-pastoralno šolo je v meni zorela dlje časa. Razlogov za vpis je bilo več: pri poučevanju verouka in pripravah na oratorijske dni sem opažala, da mi znanja primanjkuje, dozdajšnje znanje pa sem želela poglobiti in osmisliti. Danes mi poslušanje, izkušnje in znanje izjemnih predavateljev pomagajo tudi pri vsakdanjih dilemah. KPŠ je namreč življenjska in ne le teoretična. Daje mi mnogo več, kot sem pričakovala. Spoznala sem tudi zelo dobre in iskrene prijatelje.


osebaDobila sem veliko lepega – tudi večjo samozavest

Amalija Virant, 4. letnik

Odločitev, da grem na KPŠ je bila zamene zelo lahka. Bog mi je dal jasno znamenje, da moram to storiti. Z veseljem sem sprejela Njegovo odločitev.

KPŠ mi je dala veliko lepega: poglobitev verskega znanja in odnosa z Bogom; vrhunske predavatelje (profesorje, redovnike in duhovnike), ki so mi dali odgovor na marsikatero življenjsko vprašanje; nove prave prijatelje in prijateljice, ki so mi vedno pripravljeni pomagati; večjo samozavest, ki je bila na začetku precej na dnu.


Maja KolencNisem se vpisala, da bi postala katehistinja

Maja Kolenc, diplomantka

Na Katehetsko pastoralno šolo se nisem vpisala zato, da bi postala katehistinja. Niti pomislila nisem na to. Nekaj let pred vpisom sem izgubila službo in se posvetila družini. Ker sem želela početi še kaj več, izven družine in ker sem kot katehumen opažala, da veliko ne vem o veri, sem sprejela povabilo prijateljice, ki je že obiskovala Katehetsko pastoralno šolo, in se vpisala predvsem zaradi želje po poglobitvi znanja o veri.